Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...

Σε βλέπω και με βλέπεις 
με μάτια γαλανά, καστανά , μαύρα,πράσινα,
που λάμπουν αληθινά.....
.........................................
 έλεγε το ποίημα που διαβάσαμε.Σχολιάσαμε το διαφορετικό χρώμα ματιών που έχουν οι άνθρωποι.Προσπαθήσαμε να βρούμε κρυμμένα αντικείμενα μόνο από την περιγραφή τους και διαπιστώσαμε ότι όταν δεν βλέπουμε κάτι είναι δύσκολο να το αναγνωρίσουμε από την περιγραφή του.Συζητήσαμε και καταγράψαμε σε λίστα πως χρησιμοποιούμε τα μάτια μας ,πού μας είναι χρήσιμα και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίζαμε αν δεν υπήρχαν.Και επειδή η λίστα μεγάλωσε αρκετά και είδαμε πόσο σημαντικά είναι τα μάτια σκεφτήκαμε τρόπους για να τα προφυλάξουμε από πιθανούς κινδυνους.
Ζωγραφίσαμε τα μάτια των φίλων μας αφού χωριστήκαμε σε ζευγάρια.
 

 
 
 
 

Φτιάξαμε αλατοζυμάρι και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το σχήμα του κεφαλιού και βάλαμε πάνω ματάκια φτιάχνοντας αστείες φάτσες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε μια ρηχή λεκάνη ρίξαμε μέσα στο νερό ματάκια.Τα ματάκια περιστρέφονταν με αργό ρυθμό μέσα στη λεκάνη και κάθε φορά κοιτούσαν ένα διαφορετικό παιδί.Φανταστήκαμε τη λεκάνη ότι είναι θάλασσα και... ποιος να είναι αυτός που μας παρακολουθεί με αυτά τα μάτια; Ένας καρχαρίας , ένα ψάρι ,ένας κάβουρας .....Αν ήταν λίμνη σίγουρα τα μάτια θα ήταν του βάτραχου!!

 

 
Ποιο χρώμα  είναι αυτό που έχουν τα περισσότερα μάτια μέσα σε αυτή την αίθουσα;
Συμπληρώσαμε πίνακα διπλής εισόδου αναζητώντας στην πρώτη στήλη το όνομά μας και στην πρώτη οριζόντια γραμμή το χρώμα των ματιών μας.
 


 Τελειώσαμε προσπαθώντας να βάλουμε μάτια στη σκιά αλλά με κλεισμένα τα δικά μας .Το ένα παιδί ανέλαβε το ρόλο του οδηγού και το άλλο με κλειστά μάτια και κρατώντας το πινέλο έπρεπε να μαντέψει σε ποιο ύψος είναι το κεφάλι και να βάλει τα μάτια.2 σχόλια:

 1. ΑΑΑΑΑ ΤΙ ΚΑΛΑ
  ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑ
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!

   Διαγραφή